Avskaffa utsläppen – inte bilarna

Jag noterar att de mest högljudda i debatten om Förbifart Stockholms är de som ser en total motsättning mellan moderna vägar och kollektivtrafik. Den övervägande majoritet som är positiv till Förbifarten, inkl. varannan miljöpartist i Stockholm, hörs betydligt mindre.

Miljöpartiets strategi är att med en dåres envishet ställa vägar mot kollektivtrafik. Jag tycker det är skönt med en sådan tydlig skiljelinje mellan C och MP, och till skillnad mot Per Ankersjö (ordförande Stockholmscentern) ”begriper”  (sorry Per!) jag att Miljöpartiet även är emot miljöbilar vilket är en naturlig följd av partiets motstånd mot tillväxt och (mass)bilism i största allmänhet.

Johan Hedins iakttagelse om att Miljöpartiet får sina dunkla åsikter att framstå som mindre dunkla genom språkliga excesser är klockren i frågan om Miljöpartiets syn på bilen:

”När invandringsfientliga säger ”massinvandring” menar de ju i själva verket helt vanlig invandring. När miljövänstern säger ”massbilism” menar de på samma sätt vanlig bilism.”

Miljöpartiet är alltså motståndare till bilen. Det är inte Centerpartiet. Vi riktar in oss på att bekämpa bilarnas utsläpp och konstaterar torrt att bilar som inte påverkar miljön inte är ett miljöproblem.

Läs mer om detta av Per Ankersjö och Gustav Andersson (miljölandstingsråd SLL) i en slutreplik på dagens SVD Brännpunkt.

Joakim Aspeheim

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s